Home » Rješenja » Email sistemi » Zimbra Collaboration

Zimbra Collaboration je open source email i kolaboraciono rješenje koje se koristi u preko 5000 kompanija i institucija u svijetu i koje koristi preko 100 miliona korisnika u 140 zemalja. Zimbra uključuje kompletan emal, adresar, kalendar, razmjenu fajlova i zadataka, a može se koristiti kroz Zimbra Web klijent, MS Outlook, Mozilla Thundebird i druge standardne email klijente i mobilne uređaje. Može se implementirati kao binarna Linux instalacija ili koristiti u Cloudu kroz ovlašćene Zimbra hosting provajdere. Može se implementirati i u privatnom Cloudu ili kao appliance hostovano u javnom Cloudu. Zimbra je bazirana na VMware cloud i virtuelizacionoj ekspertizi jer je u jednom periodu bila u vlasništvu kompanije VMware.

zcs_promo_large

Zimbra Community je rješenje za javne i privatne društvene mreže dizajnirano da omogući veću podršku korisnicima i poveća produktivnost zaposlenih. Kao istinska platforma za društvene mreže, posjeduje kompletan set društvenih aplikacija koje se povezuju na najpopularnije društvene mreže i integrišu se sa mission-critical poslovnim softverima.

Zimbra Desktop omogućava fleksibilan rad korisnicima koji putuju ili rade na daljinu. Korisnici mogu da rade offline i koriste Zimbra Collaboration paket i njegove servise: mail, voice, social, calendar, contacts, document, i da se ponovo vežu na server i sinhronizuju podace. Zimbra Desktop radi i sa drugim email nalozima i agregira različite naloge u jedan korisnički interfejs.