Home » Partneri » Kaspersky Lab

Osnovana 1997 godine, kompanija Kaspersky Lab je internacionalni proizvođač antivirus softvera i paketa za kompletnu zaštitu informacionih sistema. Sjedište kompanije je u Moskvi sa regionalnim kancelarijama u Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Holandiji, Poljskoj, Japanu, Kini i SAD. Mreža autorizovanih partnera trenutno broji preko 500 kompanija širom svijeta.

Kaspersky Lab razvija, proizvodi i distribuira širom svijeta proizvode za zaštitu informacionih sistema, od kojih je najpoznatiji njihov čuveni proizvod KAV – Kaspersky AntiVirus softver. Kasperski paletu proizvoda, pored antivirusa, čini čitav niz security paketa za zaštitu od hakera i spam poruka, za kućne korisnike i kompanije, uključujući i antivirus zaštitu za mobilne telefone. Kaspersky preko svojih partnera obezbjeđuje i usluge konstaltinga i tehničku podršku u oblasti zaštite informacionih sistema. Kaspersky baza definicija virusa je među najvećim u svijetu sa preko 100.000 do sada poznatih otisaka.

Kaspersky proizvodi su sertifikovani od strane West Coast Labs i redovno dobijaju nagrade od vodećih IT publikacija i testnih laboratorija u svijetu. 2003 godine Kaspersky je dobio status “Microsoft Gold Certified Partner status for Security Solutions”. Kaspersky Lab takođe sa ponosom ističe partnerstvo sa vodećim proizvođačima Linux paketa kao što su SUSE i Red Hat. Eksperti kompanije Kaspersky Labs su aktivni u IT asocijacijama kao što su CARO (Computer Antivirus Research Organization) i ICSA (International Computer Security Association).

Kaspersky je jedini proizvođač antivirus softvera u svijetu koji na Internetu objavljuje update otisaka virusa svaka tri sata, 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji. Kaspersky AVP je priznat kao jedan od najefikasnijih antivirus softvera u svijetu i uživa veliki ugled na našim prostorima.

AntiVirus ekspertiza

Digit and Kaspersky

Dusko Petrovic (General manager Digit Montenegro) and Eugene Kaspersky

Analitičari kompnije Kaspersky Labs predvođeni čuvenim Jevgenijem Kasperskim (Eugene Kaspersky), Kostinom Raiujem (Costin Raiu) i Markom Blančardom (Marc Blanchard) sa iskustvom od preko jedne decenije na polju antivirus zaštite, danas predviđaju trendove u zaštiti informacionih sistema. Ovaj tim je prvi u svijetu razvio i implementirao tzv heurističku i lingvističku analizu virusa. Ovakve i slične inovacije omogućili su Kasperskom da bude avangarda na tržištu antivirus i IT security sistema.

Rješenja za kompletnu zaštitu Informacionih sistema

Godine fokusiranja na razvoj omogućili su kompaniji Kaspersky Labs da postane tehnološki lider u antivirus zaštiti. Portfolio proizvoda sadrži rješenja koja štite radne stanice, file i database servere, e-mail gejtveje, firewall-e, hand-held i PDA uređaje, od svakodnevnih prijetnji koje dolaze sa Interneta. Za kućne korisnike u ponudi se nalaze dva paketa: Kaspersky Personal i Kaspersky Personal Pro. Za korporativne korisnike preporučuju se modularni paketi Kaspersky Business Optimal i Kaspersky Corporate Suite koji se mogu prilagođavati svakodnevnim potrebama korisnika. KAV kernel je integrisan i u Risk Management rješenja vodećih softverskih kompanija kao što su: Aladdin, Nokia ICG, F-Secure, Sybari, G Data, Deerfield, Alt-N, Microworld i Borderware.

Većima malicioznog koda koji danas kruži Internetom je duboko integrisana u njegove resurse i infrastrukturu. Tradicionalni antivirus paketi više nijesu dovoljni da zaštite korisnike od prijetnji koje dolaze sa Interneta. Kaspersky Labs reaguje proaktivno u cilju zaštite svojih korisnika i predviđanja trendova. Proizvodi kao što su lični firewall – Kaspersky Anti-Hacker i filter za spam poruke – Kaspersky Anti-Spam, dizajnirani su da potpuno zaštite korisnike Interneta. Poput vodećeg Kasperky AntiVirus paketa i ova dva paketa su se pokazala izuzetnim u zaštiti vaših računara i mreža.

Servisi

Kaspersky Lab obezbjeđuje niz servisa koji zadovoljavaju specifične potrebe korisnika u cilju osiguranja zaštite njihovih podataka. Kaspersky kreira, implementira i održava korporativna rješenja, obezbjeđuje konsultantske usluge, kao i ažuriranje antivirus baze svaka tri sata i tehničku podršku 24 časa dnevno, na više jezika.

Klijenti

Portfolio proizvoda sadrži cio niz rješenja koja zadovoljavaju potrebe Kaspersky Lab klijenata, od individulanih kućnih korisnika, do najvećih korporacija. Značajan broj korporacija poklonile su povjerenje Kasperskom, a među njima su i poznate svjetske kompanije kao što su: Airbus, Stemcor, BBC Worldwide, Tatneft, Telecom Italia Mobile, Faber-Castell, and France Telecom, kao i državne institucije poput Ministarstva inostranih poslova Italije i Ministarstva obrazovanja Francuske.

U Crnoj Gori Kaspersky antivirus proizvode koriste: Centralna banka Crne Gore, Plantaže, Fond PIO, Luka Bar, Jugopetrol i mnogi drugi.