Home » Proizvodi » Kaspersky » Kućni korisnici » Kaspersky Internet Security 2014

KIS 2014

Zaštita od virusa i prijetnji sa Interneta

U saradnji sa Kaspersky Lab, vodećom kompanijom u oblasti IT anti-virus i sigurnosnih rješenja, zadovoljstvo nam je da Vam, u sklopu akcije “Zaštita djece na internetu” ponudimo Kaspersky Internet Security 2014 (KIS 2014) koji ima funkcionalnost “Roditeljske kontrole”. Uz pomoć “Roditeljske kontrole” možete djeci da ograničite upotrebu kompjutera i Interneta, da ih nadgledate, blokirate i ograničite komunikaciju mailom, kao i komunikaciju na Fejsbuku ili Skajpu. Ovaj softver se u okviru ove akcije nudi po cijeni od 19,99 € (njegova standardna cijena je 54,95 €).

Kaspersky Internet Security 2014 možete preuzeti u trial verziji na 30 dana na ovom linku. Po isteku probnog perioda od 30 dana kod nas možete kupiti legalnu licencu za 12 mjeseci.

Ukoliko imate validnu licencu za KIS 2013 na ovom linku možete preuzeti novu verziju KIS 2014 i izvršiti upgrade. Program će prepoznati da imate validnu licencu i automatski odraditi cio proces.

Osnovne funkcionalnosti programa

Kombinacija funkcionalnosti globalnog Kaspersky security oblaka (Kaspesky Security Network) i naprednih sigurnosnih tehnologija skeniranja koje u pozadini rade u realnom vremenu, kao i vrlo česta ažuriranja baze virusa, proaktivno štite Vaš računar od poznatih i nastupajućih prijetnji, bez značajnijeg uticaja na performanse računara. Nova ZetaShield technologija značajno unaprijeđuje zaštitu računara od nepoznatih prijetnji i ranjivosti operativnog sistema i aplikacija nad kojima nijesu izvršena sigurnosna ažuriranja. Dolazna i odlazna elektronska pošta se skenira i blokiraju svi sadržaji koji mogu ugroziti Vaš računar ili računar primaoca poruke. Kaspersky Internet Security 2014 (KIS 2014) vam pruža najefikasniju zaštitu protiv sve opasnijih cyber prijetnji, tako da ste u mogućnosti da uživate u Internetu dok Kaspersky štiti vas, vaš računar i vašu djecu.

Pored karakteristika koji vam nudi osnovni paket Kaspersky Anti-Virus 2014 (KAV 2014), odnosno anti-virus zaštite, Kaspersky Internet Security 2014 donosi mnoge nove inovativne tehnologije koje su značajne za vašu odbranu protiv sofisticiranih prijetnji sa Interneta, kao što su Safe MoneySecure Data Input i Parental Control. Kaspersky Internet Security 2014 Vam omogućava da koristite Internet bez ugrožavanja vaše sigurnosti, privatnosti i digitalnog identiteta.

Detektuje nove, dolazeće i nepoznate prijetnje

Kaspersky Security mreža je zasnovana na oblaku koji prikuplja podatke od od miliona korisničkih računara širom svijeta, čime već unaprijed zna koji web sajtovi nijesu bezbjedni i štiti vas od najnovijih virusa i zlonamjernih napada sa Interneta. Potencijalne prijetnje se prate i analiziraju u realnom vremena i opasne aktivnosti se potpuno blokiraju prije nego što uspiju da vam naprave bilo kakvu štetu.

Identifikuje sumnjive web stranice i phishing sajtove

Napredna anti-phishing tehnologija proaktivno otkriva lažne URL-ove koristeći informacije iz Kaspersky oblaka u realnom vremenu, kako bi se spriječilo da vaše povjerljive i bitne informacije dođu u posjed phishing web sajtova. Kaspersky URL savjetnik dodaje i obojene oznake na sve web linkove kako bi vas upozorio o stepenu opasnosti linka i stranica koje se na njemu nalaze.

Pruža veću sigurnost za online kupovinu i online bankarstvo

Kaspersky Internet Security je uvijek uključivao dodatne nivoe sigurnosti koji omogućavaju da vaši podaci budu bezbjedni tokom online transakcija. Uz uvođenje nove i jedinstvene Safe Money tehnologije, ta zaštita je sada još veća. Safe Money automatski provjerava da li je web stranica koju posjećujete bezbjedna i nudi vam otvaranje web stranice u posebnom zaštićenom načinu rada, kako bi osigurao da broj vaše kreditne kartice i drugi povjerljivi podaci budu zaštićeni od prijetnji sa Interneta.

Štiti vašu privatnosti i digitalni identitet

Kaspersky Internet Security 2014 koristi širok spektar tehnologija u cilju zaštitite privatnosti i digitalnog identiteta korisnika. Jedna od njih je i tzv. Secure Data Input (Secure Keyboard & Virtual Keyboard), koji se automatski aktivira kad god vršite plaćanje preko Interneta ili unosite lozinku na web stranici. Ova tehnologija onemogućava presretanje i krađu unijetih podataka kao što su broj kreditne kartice ili lozinka. Unaprijeđena verzija bezbjedne virtuelne tastature omogućava da se samo jednim klikom miša unesu informacije za plaćanje putem Interneta, bez mogućnosti očitavanja tastature od strane zlonamjernih programa pisanih za tu namjenu (keyloggers). Novi Kaspersky Internet Security 2014 omogućava brži pristup virtuelnoj tastaturi iz web pretraživača.

Štiti vašu djecu

Ovaj program će vam omogućiti maksimalnu zaštitu djece od prijetnji sa Interneta. Imaćete veću kontrolu nad njihovim korišćenjem računara i Interneta. Možete blokirati, ograničiti ili pratiti njihovu komunikaciju putem chat-a i socijalnih mreža i onemogućiti prenos ličnih podataka kao što su brojevi telefona ili kreditnih kartica.

Anti-spam zaštita

KIS 2014 omogućava napredno filtriranje neželjene pošte i generiše izvještaje o detektovanim spam porukama.

Sprječava zlonamjerne programe da iskoriste ranjivosti računara

Ako vaš računar ima instalirane aplikacije ili sistemske ranjivosti koje nijesu  ažurirane najnovijim verzijama, cyber kriminalci i zlonamjerni programi (malware) vam mogu ugroziti računar ili čak preuzeti bitne informacije bez  vašeg znanja. Pored standarnog skeniranja na ranjivosti, KIS 2014  analizira i kontroliše aktivnosti programa koji imaju potencijalne ranjivosti i sprečava da vam naprave štetu.

Zaštita od Screen Locker-a

Blokirajući Trojanci mogu da Vas spriječe da koristite računar dok ne platite „otkup“ za debokiranje. U takvim slučajevima KIS 2014 će aktivirati posebnu zaštitu protiv ovakvih programa i zaustaviti bilo kakav potencijalno opasan proces i pokrenuti proceduru za tretman malicioznog koda.

Automatski se preuzima i instalira – štedi vaše vrijeme i trud

Instalacija programa sada zahtijeva daleko manje ručnog rada. Kada prvi put preuzmete proizvod sa Kaspersky web stranice, on automatski provjerava najnoviju verziju proizvoda i ukoliko je potrebno dezinfikuje postojeće malware, a zatim počinje instalaciju programa.

Kompatibilan je sa Windows 8 operativnim sistemom

Kaspersky Internet Security 2014 je u potpunosti kompatibilan s Microsoftovim najnovijim operativnim sistemom – Windows 8 i integrisan je sa najnovijim Microsoftovim bezbjednosnim inovacijama. Kaspersky Now – nova aplikacija koja je razvijena za podršku Windows 8 korisničkom okruženju, omogućuje vam praćenje bezbjednosnog statusa računara i pokretanje vitalnih bezbjednosnih mehanizama.

Na vrh ↑

Ključne karakteristike

Safe Money značajno unapređuje sigurnost za online bankarstvo i kupovinu preko Interneta. Tokom prijave na online banku ili e-commerce sajt, Safe Money će:

 • Automatski predložiti korišćenje Safe Money režima rada radi dodatne sigurnosti,
 • Uporediti adresu sajta sa bazom bezbjednih sajtova na Internetu,
 • Provjeriti sertifikat kojim se uspostavlja bezbjedna konekcija, kako bi spriječio mogućnost nehotičnog prelaska sa željenog na lažni e-commerce sajt,
 • Provjeriti ranjivosti vašeg sistema za online bankarstvo,
 • Ponuditi Vam da otvorite web sajt u posebnom zaštićenom režimu rada kako bi vaši lični podaci ostali povjerljivi.

Secure Data Input štiti lične vaše podatke koje unosite preko tastature. Programi koji očitavaju tastaturu u pozadini, tzv. Kilogeri (Keyloggers), mogu pročitati broj vaše kreditne kartice ili druge lične i povjerljive informacije, a da toga nijeste ni svjesni. Zato je u cilju vaše zaštite Kaspersky implementirao novu bezbjednosnu tehnologiju za siguran unos podataka Secure Data Input. Kada posjetite web sajt za online bankarstvo, odnosno e-commerce sajt za online kupovinu preko Interneta, ili unesete lozinku na bilo kojoj web stranici, Secure Data Input se automatski aktivira i štiti informacije koje unosite kako ne bi došle u posjed onih koji bi ih mogli neovlašćeno zloupotrijebiti.

System Watcher. Čak i u slučaju da neželjeni maliciozni kod uđe u vaš računar, monitoring sistema (System Watcher) će detektovati opasno ponašanje i omogućiti vam da eliminišete opasnu aktivnosti ili vratite sistem u prethodno stanje opcijom Rollback.

Roditeljska kontrola. Novi Parental Control mehanizam omogućava zaštitu djece koja koriste računar i Internet putem filtriranja i kontrole web sajtova koji sadrže neprimjerene i nepoželjne sadržaje. Možete definisati različite profile za Vašu djecu, zavisno od uzrasta, npr “dijete”, “tinejdžer” itd. Možete i da aktivirate i reputaciju igrica (Game ratings), koja Vam omogućava da blokirate ili omogućite pokretanje igrica zavisno od njihove reputacije koju Kaspersky ovjerava na Vašem računaru ili računarskom oblaku. Reputacija igrice može biti definisana na osnovu godina djeteta, vrste igrice i sadržaja igrice (oružje, nasilje itd).

Unaprijeđeni anti-spam modul. Kaspersky Internet Security 2014 sadrži novi unaprijeđeni anti-spam modul koji omogućuje pouzdanije filtriranje nepoželjne elektronske pošte i unaprijeđeni mehanizam izvještavanja o detektovanim spam porukama.

Unaprijeđena anti-phishing zaštita. Novi anti-phishing mehanizam poboljšava vašu zaštitu od pokušaja Interneta prevara koje imaju za cilj pristup vašim ličnim i povjerljivim podacima.

Automatska zaštita od iskorišćavanja ranjivosti. Čak i ako vaš operativni sistem ili program koji koristite nijesu ažurirani najnovijim verzijama i ispravkama bagova, Kaspersky Internet Security 2014 može da spriječi iskorišćavanje ranjivosti upotrebom:

 • kontrole pokretanja izvršnih datoteka iz aplikacija sa ranjivostima,
 • analizom ponašanje izvršnih datoteka sa bilo kakvim sličnostima sa malicioznim programima,
 • restrikcijom aktivnosti koje omogućavaju ranjive aplikacije

Trusted Application Mode

Nova Kaspersky sigurnosna tehnologija koristi sopstvenu bazu provjerenih aplikacija (Whitelisting Service), kako bi onemogućila da se nepouzdane i neprovjerene aplikacije izvršavaju na Vašem računaru. Kada aktivirate ovu opciju, samo aplikacije koje je Kaspersky Whitelisting Lab provjerio mogu da se izvršavaju na Vašem računaru.

Minimalni uticaj na performanse računara. Kaspersky Internet Security 2014 je optimizovan da nema značajniji uticaj na mrežnu aktivnost računara, instalaciju programa i rad web pretraživača i ostalih programa. Specijalni Gamer Mode omogućava nesmetan rad igrica uz maksimalnu bezbjednost.

Optimizovana i unaprijeđena antivirus baza podataka. Koristeći informacije o novim virusima dostupne iz globalnog cloud-a, značajno je redukovana veličina baza podataka o virusima na vašem računaru, čime su poboljšane performanse i skraćeno vrijeme potrebno za instalaciju i update.

Smanjena potrošnja baterije. Dok radi u režimu napajanja baterijom na laptop računaru, Kaspersky Internet Security 2014 automatski redukuje korišćenje resursa, kako bi povećao autonomiju baterije.

Jednostavan korisnički interfejs. Korisnički interfejs je optimizovan u cilju poboljšanja performansi i jednostavnijeg korišćenja najčešće korišćenih opcija, uključujući skeniranje i rješavanje problema.

Kompatibilnost sa Windows 8 operativnim sistemom. Kaspersky Antivirus 2014 je u potpunosti kompatibilan s Microsoftovim najnovijim operativnim sistemom – Windows 8 i integrisan je sa najnovijim Microsoftovim bezbjednosnim inovacijama. Kaspersky Now – nova aplikacija koja je razvijena za podršku Windows 8 korisničkom okruženju, omogućuje vam praćenje bezbjednosnog statusa računara i pokretanje vitalnih bezbjednosnih mehanizama.

Na vrh ↑

Sistemski zahtjevi

Operativni sistemi* Hardverski zahtjevi
 • Microsoft Windows XP Home Edition (Service Pack 3 ili noviji)
 • Microsoft Windows XP Professional(32-bit) (Service Pack 3 ili noviji)
 • Microsoft Windows XP Professional (64-bit*)(Service Pack 2 ili noviji)
 • Processor 800 MHz ili brži
 • 512 MB raspoloživog RAM-a
 • Microsoft Windows Vista Home Basic (32/64-bit*) (Service Pack 1)
 • Microsoft Windows Vista Home Premium (32/64 -bit*) (Service Pack 1)
 • Microsoft Windows Vista Business (32/64-bit*) (Service Pack 1)
 • Microsoft Windows Vista Enterprise (32/64-bit*) (Service Pack 1)
 • Microsoft Windows Vista Ultimate (32/64-bit*) (Service Pack 1)
 • Microsoft Windows 7 Starter (32-bit)
 • Microsoft Windows 7 Home Basic (32/64-bit*)
 • Microsoft Windows 7 Home Premium (32/64-bit*)
 • Microsoft Windows 7 Professional (32/64-bit*)
 • Microsoft Windows 7 Ultimate (32/64-bit*)
 • Processor: 1 GHz ili brži
 • 1 GB raspoloživog RAM-a (32-bit) ili 2 GB raspoloživog RAM-a (64-bit)
 • 1 GB RAM-a (32-bit) ili 2GB RAM-a (64-bit)
 • Microsoft Windows 8 (32/64 Bit)

* Neke karakteristike proizvoda rade samo sa 32-bitnim operativnim sistemima

 • Processor: 1 GHz ili brži
 • 1 GB raspoloživog RAM-a (32-bit) ili 2 GB raspoloživog RAM-a (64-bit)
Zahtjevi za sve instalacije
 • Približno 480 MB slobodnog prostora na hard disku (zavisno od veličine antivirus baze)
 • CD/DVD Drive – za instalaciju programa sa CD ROM-a
 • Miš
 • Internet konekcija – za aktivaciju proizvoda
 • Microsoft Internet Explorer 8 ili noviji
 • Microsoft Windows Installer 3.0 ili noviji
 • Microsoft .NET Framework 4
Hardverski zahtjevi za netbook računare
 • CPU: Intel Atom 1.6 GHz
 • RAM:  1 GB DDR2
 • Hard Disk: 160 GB
 • Video Card: Intel GMA950
 • Screen: 10.1 inch, 1024×600 widescreen
 • Operativni sistem: Microsoft Windows XP Home Edition

Na vrh ↑