Home » Proizvodi » Storidž sistemi » HP StoreOnce VSA

HP StoreOnce VSA je softversko definisano bekap-storage rješenje za deduplikaciju i replikaciju podataka. Implementira se kao virtual appliance čime se postiže značajna ušteda u cijeni rješenja za zaštitu podataka, jer ne zahtijeva specijalizovani hardver već resurse standardnog servera. HP StoreOnce VSA radi na VMware platformi (ESXi 5.0.1/5.1/5.5) i koristi funkcionalnosti vCenter servera, vMotion itd, kao i na Windows Server 2012 Hyper-V R2 platformi.

VSA 4 TB VSA 10 TB
Form Factor Virtual Appliance Virtual Appliance
Total capacity (usable) 1 to 4 TB 1 to 10 TB
NAS, VT write performance (max) 300 GB/hour 300 GB/hour
Catalyst write performance (max) 500 GB/hour 500 GB/hour
Max fan-in/backup targets 1 1

StoreOnce VSA virtual appliance može biti konfigurisan u inkrementima od 1TB, do maksimalnog kapaciteta od 10TB. Zahvaljujući efikasnim mehanizmima deduplikacije i kompresije podataka, postiže se odnos 20:1 u korist dedupliciranih i kompresovanih podataka, čime se značajno povećava prostor za bekap i arhiviranje i štedi u raspoloživom diskovnom prostoru na standardnom serveru koji se koristi kao bekap repozitorijum.

HP-StoreOnce-deployment

Ovo rješenje omogućava smanjenje troškova deduplikacije podataka za čak 60% u odnosu na klasična hardverska D2D rješenja za deduplikaciju bekapiranih podataka. Za bekap možete koristiti bilo koje standardno bekap rješenje, a posebno se preporučuje Veeam jer je dobro integrisan sa StoreOnce VSA rješenjem. Da bi bekap softver upravljao sa StoreOnce VSA, preporučuje se StoreOnce Catalyst interfejs koji je uključen u cijenu rješenja. Catalyst interfejs je optimizovan za backup i recovery i omogućuje da se StoreOnce appliance-om upravlja kroz konzolu bekap softvera. StoreOnce VSA može biti konfigurisan sa Catalyst, VTL i CIFS bekap targetima.. StoreOnce VSA se kupuje kao licenca za 3 godine i uključuje trogodišnju 9×5 telefonsku podršku proizvođača.

Pogledajte video prezentaciju.

Za informacije o cijenama i načinima licenciranja HP StoreOnce VSA paketa, molimo Vas da kontaktirate našu službu prodaje na telefon +382-20-662-616 ili email: prodaja@digit.me