Home » Reference » Bankarstvo » Crnogorska komercijalna banka a.d. Podgorica

Crnogorska komercijalna banka a.d. Podgorica je od početka svog rada okrenuta klijentima i tržištu koje oni predstavljaju. Poslujući pod sloganom “Klijent je kralj”, učinili su da za sedam godina postojanja, steknu povjerenje više od 10.000 kompanija i oko 135.000 građana i da izrastu u jednu od vodećih banaka u Crnoj Gori. CKB ima preko 25 poslovnih jedinica u Crnoj Gori povezanih u moderan informacioni sistem.

Krajem 2003 godine zajednički nastup Digit Montenegro i kompanije Hewlett Packard (HP) rezultirao je prodajom prvog HP NonStop servera za sistem za procesiranje kreditnih kartica, koji predstavlja tehnološki vrh u ovoj oblasti. NonStop je jedna od najstabilnijih platformi za “Mission Critical” informacione sisteme, koji ne dozvoljavaju bilo kakve zastoje u radu i čija se pouzdanost mjeri sa “pet devetki”. Ovaj sistem predstavlja prvi HP NonStop sistem u Srbiji i Crnoj Gori.

Početkom 2005. godine Digit Montenegro je CKB isporučio veću količinu Cisco 1841 security rutera za povezivanje udaljenih filijala u MIPNet mrežu.