Home » Proizvodi » Aktivna mrežna oprema » Cisco Meraki

Cisco Meraki predstavlja novu generaciju Cloud upravljivih uređaja koji se dijele u tri grupe:Security Appliances (MX serija), Wireless LAN (MR serija) i Svičevi (MS serija). Karakteristično i jedinstveno za sve serije proizvoda je upravljanje iz clouda. Cisco Meraki Cloud Networking omogućava “plug and play” konfiguraciju uređaja i centralnu upravljivost na bilo kojem broju distribuiranih lokacija. Meraki uređaji su od starta projektovani za cloud menadžment, layer 7 upravljivost na aplikativnom sloju, web dijagnostiku u realnom vremenu, izvještavanje i još mnogo jedinstvenih funkcionalnosti. Svi uređaji se konfigurišu brzo i jednostavno praktično bez obuke i posebnog komandnog interfejsa.

Wireless LAN

MR Cloud Managed Wireless LAN serija predstavlja Enterprise-class 802.11ac i 802.11n moćne radio primopredajnike (Access Points) sa MIMO tehnologijom koja omogućava maksimalni propusni opseg i veliki domet signala. Karakteriše je uneprijeđeni CPU za punu inspekciju paketa na linijskoj brzini, i posebna Flash memorija za cloud menadžment, kao i posebno dizajnirana RF tehnologija za vrhunske performanse. Uređaji rade na frekvencijama od 2.4 GHz i 5 GHz, sa dodatnim bezbjednosnim funkcijama, kao što su:

  • Neprekidno skeniranje i zaštita od prijetnji
  • Osluškivanje RF okruženja i adaptacija na interferenciju
  • Automatsko podešavanja RF signala u cilju dostizanja maksimalnih performansi

Za više informacija kliknite ovdje.

Security Appliances

MX security appliances se automatski podešavaju kroz polise definisane u cloudu, bez potrebe za on-site prisustvom administratora. Meraki cloud omogućava automatsko ažuriranje firmvera i security ažuriranja, automatsko uspostavljanje site-to-site VPN tunela i automatski monitoring mreže i slanje upozorenja administratorima.

S obzirom da se MX serijom upravlja potpuno kroz Cisco Meraki web-based dashboard, konfiguracija i dijagnostika se mogu vršiti udaljeno na isti način kao on-site, čime se smanjuju troškovi i eliminiše potreba posjeta udaljenim lokacijama.

Za više informacija kliknite ovdje.

Swithes

Cisco Meraki MS je prva familija cloud upravljivih svičeva koji objedinjuju prednosti cloud menadžmenta sa moćnom i pouzdanom mrežnom platformom. Kroz cloud menadžment, hiljade portova mogu biti konfigurisani i praćeni trenutno preko weba. To vam omogućava da vršite izmjene u mreži, i jednostavno upravljate campus i distribuiranim mrežama bez potrebe za prisustvom na lokaciji kojom upravljate.

Za više informacija kliknite ovdje.