Mobile-Security

Zaštita mobilnih uređaja od Internet prijetnji i krađe

Kaspersky Security for Mobile omogućava eliminisanje prijetnji po bezbjednost informacija koje su posledica korišćenja mobilnih uređaja u poslovnom informacionom sistemu. Čak i u slučaju da zaposleni izgubi mobilni uređaj, možete spriječiti pristup podacima sadržanim u njemu. Mobile Device Management (MDM) funkcionalnost vam na taj nacin omogućava da smanjite troškove i opterećenje sistem administratora.

Ovo rješenje je idealno za podršku novoj “Bring Your Own Device” (BYOD) inicijativi koja omogućava da zaposleni koriste sopstvene mobilne uređaje u poslovom informacionom sistemu. Ukoliko je lični mobilni uređaj zaposlenog (tablet ili smart telefon) zaštićen ovim paketom, on može bezbjedno koristiti korporativne podatke u svom telefonu (email, dokumenti,…) bez opasnosti da ti podaci budu dostupni drugima u slučaju gubitka ili krađe mobilnog uređaja. Korporativni podaci su smješteni u posebnom kriptovanom “kontejneru” i odvojeni su od personalnih podataka. U slučaju gubitka ili krađe mobilnog uređaja, on može biti daljinski preko Kaspersky portala zaključan, lociran na Google mapi, poslata poruka upozorenja na ekran uređaja i daljinski tajno fotografisati osoba u čijem je posjedu uređaj kamerom mobilnog uređaja, a u slučaju zamjene SIM kartice, agent na uređaju će vam poslati broj nove SIM kartice. U krajnjem slučaju, ukoliko procijenite da ne možete vratiti vaš mobilni uređaj, daljinski možete obrisati sve podatke i aplikacije sa mobilnog uređaja i izvšiti potpuni reset vraćajući ga na fabričke parametre, tako da niko ne može doći u posjed vaših ličnih i koroporativnih podataka.

Preuzmite opis proizvoda u PDF formatu

Karakteristike

Vrhunske bezbjednosne tehnologije
Kaspersky Security for Mobile integriše ključne bezbjednosne tehnologije i efikasan menadžment mobilnih uređaja, kako bi zaštitio mobilne uređaje od virusa, spajvera, Trojanaca, crva, bot-ova i niza drugih prijetnji. Dodatni nivo zaštite predstavljaju moćna kripto zaštita i sistem za zaštitu od krađe mobilnih uređaja u cilju zaštite povjerljivih poslovnih podataka.

Omogućite BYOD… bezbjedno
Pored benefita “Bring Your Own Device” (BYOD) može predstavljati rizik koji uključuje infekciju mobilnog uređaja virusima i ostalim malverima što može predstavljati visok rizik po bezbjednost koroporativnih informacija. Sa Kaspersky Security for Mobile paketom, čim izgubljeni uređaj postane dostupan na mreži, vidljiv je i vama, tako da možete instalirati bezbjednosni softver na njemu i postaviti dodatna bezbjednosna ograničenja. 

Razdvajanje korporativnih i personalnih podataka na BYOD mobilnom telefonu ili tablet
Kaspersky Security for Mobile uključuje specijalne karakteristike koje vam omogućavaju da podesite poseban kontejner u svakom mobilnom uređaju, tako da se korporativni podaci bezbjedno razdvoje od personalnih. Svi korporativni podaci u kontejneru se kriptuju i onemogućuju da budu kopirani ili izneseni iz kontejnera. Ako se uređaj izgubi ili zaposleni napusti kompaniju, možete daljinski obrisati sadržaj kontejnera bez uticaja na njegove personalne podatke.

Višestruke platforme i tipovi uređaja zaštićeni preko jedne menadžment konzole
Kaspersky Security for Mobile vam omogućava da konfigurišete i upravljate zaštitom široke lepeze najčešće korišćenih mobilnih uređaja: iOS, Android, BlackBerry, Windows Mobile, Windows Phone i Symbian. Bezbjednost svakoh uređaja može biti konfigurisana i kontrolisana preko jedne konzole jednostavne za upravljanje, tako da možete omogućiti mobilni pristup kontaktima, kalendarima, korporativnom email sistemu i drugim poslovnim sistemima daljinski “Over the Air” (OTA) i upravljati vašom poslovnom informacionom bezbjednošću sa jednog “komandnog mjesta”, čime smanjujete troškove poslovanja.

Pomoć pri uspostavljanju internih bezbjednosnih polisa
Flexibilni konfiguracioni alati vam omogućavaju kontrolu koje se aplikacije mogu izvršavati na mobilnom uređaju. Možete kreirati različite polise za specifične grupe korisnika ili individualne korisnike u vašem poslovnom sistemu.

Aplikacije sadržane u paketu

Unutar ovog paketa sadržane su sledeće aplikacije:

Provjerite sistemske zahtjeve klikom na linkove iznad.

Kaspersky Security for Mobile se može kupiti kao zaseban proizvod odnosno kao Targeted rješenje, ili kao sastavni dio paketa:

Na vrh ↑