Home » Proizvodi » Kaspersky » Kućni korisnici » Kaspersky Internet Security

multi-device

Zaštita od virusa i prijetnji sa Interneta

Ako ste online – kupujete, plaćate račune, pretražute Internet ili komunicirate na društvenim mrežama – morate biti zaštićeni od Internet napada, infekcija i cyber-kriminala.

Sada sa samo jednom licencom možete zaštititi svoju privatnost, novac i djecu na PC računaru, Mac-u ili Androidu.

Kaspersky Internet Security (KIS) možete preuzeti u trial verziji na 30 dana na ovom linku. Po isteku probnog perioda od 30 dana kod nas možete kupiti legalnu licencu za 12 mjeseci.

Osnovne funkcionalnosti programa

Kombinacija funkcionalnosti globalnog Kaspersky security oblaka (Kaspesky Security Network) i naprednih sigurnosnih tehnologija skeniranja koje u pozadini rade u realnom vremenu, kao i vrlo česta ažuriranja baze virusa, proaktivno štite Vaš računar od poznatih i nastupajućih prijetnji, bez značajnijeg uticaja na performanse računara. Nova ZetaShield technologija značajno unaprijeđuje zaštitu računara od nepoznatih prijetnji i ranjivosti operativnog sistema i aplikacija nad kojima nijesu izvršena sigurnosna ažuriranja. Dolazna i odlazna elektronska pošta se skenira i blokiraju svi sadržaji koji mogu ugroziti Vaš računar ili računar primaoca poruke. Kaspersky Internet Security vam pruža najefikasniju zaštitu protiv sve opasnijih cyber prijetnji, tako da ste u mogućnosti da uživate u Internetu dok Kaspersky štiti vas, vaš računar i vašu djecu.

Pored karakteristika koji vam nudi osnovni paket Kaspersky Anti-Virus, odnosno anti-virus zaštite, Kaspersky Internet Security donosi mnoge nove inovativne tehnologije koje su značajne za vašu odbranu protiv sofisticiranih prijetnji sa Interneta, kao što su Safe MoneySecure Data Input i Parental Control. Kaspersky Internet Security Vam omogućava da koristite Internet bez ugrožavanja vaše sigurnosti, privatnosti i digitalnog identiteta.

Detektuje nove, dolazeće i nepoznate prijetnje

Kaspersky Security mreža je zasnovana na oblaku koji prikuplja podatke od od miliona korisničkih računara širom svijeta, čime već unaprijed zna koji web sajtovi nijesu bezbjedni i štiti vas od najnovijih virusa i zlonamjernih napada sa Interneta. Potencijalne prijetnje se prate i analiziraju u realnom vremena i opasne aktivnosti se potpuno blokiraju prije nego što uspiju da vam naprave bilo kakvu štetu.

Identifikuje sumnjive web stranice i phishing sajtove

Napredna anti-phishing tehnologija proaktivno otkriva lažne URL-ove koristeći informacije iz Kaspersky oblaka u realnom vremenu, kako bi se spriječilo da vaše povjerljive i bitne informacije dođu u posjed phishing web sajtova. Kaspersky URL savjetnik dodaje i obojene oznake na sve web linkove kako bi vas upozorio o stepenu opasnosti linka i stranica koje se na njemu nalaze.

Pruža veću sigurnost za online kupovinu i online bankarstvo

Kaspersky Internet Security je uvijek uključivao dodatne nivoe sigurnosti koji omogućavaju da vaši podaci budu bezbjedni tokom online transakcija. Uz uvođenje nove i jedinstvene Safe Money tehnologije, ta zaštita je sada još veća. Safe Money automatski provjerava da li je web stranica koju posjećujete bezbjedna i nudi vam otvaranje web stranice u posebnom zaštićenom načinu rada, kako bi osigurao da broj vaše kreditne kartice i drugi povjerljivi podaci budu zaštićeni od prijetnji sa Interneta.

Štiti vašu privatnosti i digitalni identitet

Kaspersky Internet Security koristi širok spektar tehnologija u cilju zaštitite privatnosti i digitalnog identiteta korisnika. Jedna od njih je i tzv. Secure Data Input (Secure Keyboard & Virtual Keyboard), koji se automatski aktivira kad god vršite plaćanje preko Interneta ili unosite lozinku na web stranici. Ova tehnologija onemogućava presretanje i krađu unijetih podataka kao što su broj kreditne kartice ili lozinka. Unaprijeđena verzija bezbjedne virtuelne tastature omogućava da se samo jednim klikom miša unesu informacije za plaćanje putem Interneta, bez mogućnosti očitavanja tastature od strane zlonamjernih programa pisanih za tu namjenu (keyloggers). Kaspersky Internet Security omogućava brži pristup virtuelnoj tastaturi iz web pretraživača.

Štiti vašu djecu

Ovaj program će vam omogućiti maksimalnu zaštitu djece od prijetnji sa Interneta. Imaćete veću kontrolu nad njihovim korišćenjem računara i Interneta. Možete blokirati, ograničiti ili pratiti njihovu komunikaciju putem chat-a i socijalnih mreža i onemogućiti prenos ličnih podataka kao što su brojevi telefona ili kreditnih kartica.

Anti-spam zaštita

KIS omogućava napredno filtriranje neželjene pošte i generiše izvještaje o detektovanim spam porukama.

Sprječava zlonamjerne programe da iskoriste ranjivosti računara

Ako vaš računar ima instalirane aplikacije ili sistemske ranjivosti koje nijesu  ažurirane najnovijim verzijama, cyber kriminalci i zlonamjerni programi (malware) vam mogu ugroziti računar ili čak preuzeti bitne informacije bez  vašeg znanja. Pored standarnog skeniranja na ranjivosti, KIS analizira i kontroliše aktivnosti programa koji imaju potencijalne ranjivosti i sprečava da vam naprave štetu.

Zaštita od Screen Locker-a

Blokirajući Trojanci mogu da Vas spriječe da koristite računar dok ne platite „otkup“ za debokiranje. U takvim slučajevima KIS će aktivirati posebnu zaštitu protiv ovakvih programa i zaustaviti bilo kakav potencijalno opasan proces i pokrenuti proceduru za tretman malicioznog koda.

Automatski se preuzima i instalira – štedi vaše vrijeme i trud

Instalacija programa sada zahtijeva daleko manje ručnog rada. Kada prvi put preuzmete proizvod sa Kaspersky web stranice, on automatski provjerava najnoviju verziju proizvoda i ukoliko je potrebno dezinfikuje postojeće malware, a zatim počinje instalaciju programa.

Kompatibilan je sa Windows 10 operativnim sistemom

Kaspersky Internet Security je u potpunosti kompatibilan s Microsoftovim najnovijim operativnim sistemom – Windows 10 i integrisan je sa najnovijim Microsoftovim bezbjednosnim inovacijama. Kaspersky Now – nova aplikacija koja je razvijena za podršku Windows 8 korisničkom okruženju, omogućuje vam praćenje bezbjednosnog statusa računara i pokretanje vitalnih bezbjednosnih mehanizama.

Na vrh ↑

Ključne karakteristike

Safe Money značajno unapređuje sigurnost za online bankarstvo i kupovinu preko Interneta. Tokom prijave na online banku ili e-commerce sajt, Safe Money će:

 • Automatski predložiti korišćenje Safe Money režima rada radi dodatne sigurnosti,
 • Uporediti adresu sajta sa bazom bezbjednih sajtova na Internetu,
 • Provjeriti sertifikat kojim se uspostavlja bezbjedna konekcija, kako bi spriječio mogućnost nehotičnog prelaska sa željenog na lažni e-commerce sajt,
 • Provjeriti ranjivosti vašeg sistema za online bankarstvo,
 • Ponuditi Vam da otvorite web sajt u posebnom zaštićenom režimu rada kako bi vaši lični podaci ostali povjerljivi.

Secure Data Input štiti lične vaše podatke koje unosite preko tastature. Programi koji očitavaju tastaturu u pozadini, tzv. Kilogeri (Keyloggers), mogu pročitati broj vaše kreditne kartice ili druge lične i povjerljive informacije, a da toga nijeste ni svjesni. Zato je u cilju vaše zaštite Kaspersky implementirao novu bezbjednosnu tehnologiju za siguran unos podataka Secure Data Input. Kada posjetite web sajt za online bankarstvo, odnosno e-commerce sajt za online kupovinu preko Interneta, ili unesete lozinku na bilo kojoj web stranici, Secure Data Input se automatski aktivira i štiti informacije koje unosite kako ne bi došle u posjed onih koji bi ih mogli neovlašćeno zloupotrijebiti.

System Watcher. Čak i u slučaju da neželjeni maliciozni kod uđe u vaš računar, monitoring sistema (System Watcher) će detektovati opasno ponašanje i omogućiti vam da eliminišete opasnu aktivnosti ili vratite sistem u prethodno stanje opcijom Rollback.

Roditeljska kontrola. Novi Parental Control mehanizam omogućava zaštitu djece koja koriste računar i Internet putem filtriranja i kontrole web sajtova koji sadrže neprimjerene i nepoželjne sadržaje. Možete definisati različite profile za Vašu djecu, zavisno od uzrasta, npr “dijete”, “tinejdžer” itd. Možete i da aktivirate i reputaciju igrica (Game ratings), koja Vam omogućava da blokirate ili omogućite pokretanje igrica zavisno od njihove reputacije koju Kaspersky ovjerava na Vašem računaru ili računarskom oblaku. Reputacija igrice može biti definisana na osnovu godina djeteta, vrste igrice i sadržaja igrice (oružje, nasilje itd).

Unaprijeđeni anti-spam modul. Kaspersky Internet Security sadrži novi unaprijeđeni anti-spam modul koji omogućuje pouzdanije filtriranje nepoželjne elektronske pošte i unaprijeđeni mehanizam izvještavanja o detektovanim spam porukama.

Unaprijeđena anti-phishing zaštita. Novi anti-phishing mehanizam poboljšava vašu zaštitu od pokušaja Interneta prevara koje imaju za cilj pristup vašim ličnim i povjerljivim podacima.

Automatska zaštita od iskorišćavanja ranjivosti. Čak i ako vaš operativni sistem ili program koji koristite nijesu ažurirani najnovijim verzijama i ispravkama bagova, Kaspersky Internet Security može da spriječi iskorišćavanje ranjivosti upotrebom:

 • kontrole pokretanja izvršnih datoteka iz aplikacija sa ranjivostima,
 • analizom ponašanje izvršnih datoteka sa bilo kakvim sličnostima sa malicioznim programima,
 • restrikcijom aktivnosti koje omogućavaju ranjive aplikacije

Trusted Application Mode

Nova Kaspersky sigurnosna tehnologija koristi sopstvenu bazu provjerenih aplikacija (Whitelisting Service), kako bi onemogućila da se nepouzdane i neprovjerene aplikacije izvršavaju na Vašem računaru. Kada aktivirate ovu opciju, samo aplikacije koje je Kaspersky Whitelisting Lab provjerio mogu da se izvršavaju na Vašem računaru.

Minimalni uticaj na performanse računara. Kaspersky Internet Security je optimizovan da nema značajniji uticaj na mrežnu aktivnost računara, instalaciju programa i rad web pretraživača i ostalih programa. Specijalni Gamer Mode omogućava nesmetan rad igrica uz maksimalnu bezbjednost.

Optimizovana i unaprijeđena antivirus baza podataka. Koristeći informacije o novim virusima dostupne iz globalnog cloud-a, značajno je redukovana veličina baza podataka o virusima na vašem računaru, čime su poboljšane performanse i skraćeno vrijeme potrebno za instalaciju i update.

Smanjena potrošnja baterije. Dok radi u režimu napajanja baterijom na laptop računaru, Kaspersky Internet Security automatski redukuje korišćenje resursa, kako bi povećao autonomiju baterije.

Jednostavan korisnički interfejs. Korisnički interfejs je optimizovan u cilju poboljšanja performansi i jednostavnijeg korišćenja najčešće korišćenih opcija, uključujući skeniranje i rješavanje problema.

Na vrh ↑

Sistemski zahtjevi

 • Za aktivaciju i ažuriranje proizvoda, kao i za pristup nekim funkcionalnostima potrebna Vam je veza sa Internetom.
 • Webcam Protection tehnologija radi samo na PC i Mac računarima. Ova funkcionalnost je raspoloživa za čitav niz kompatibilnih web kamera. Za listu kompatibilnih uređaja molimo Vas da posjetite stranice: support.kaspersky.com/12733 (za PC računare) i support.kaspersky.com/12476 (za Mac računare)
Operativni sistemi Hardverski zahtjevi
 • Microsoft Windows 102 Home / Pro / Enterprise3
 • Microsoft Windows 8 & 8.1 / Pro / Enterprise / 8.1 update3
 • Microsoft Windows 7 Starter / Home Basic / Home Premium / Professional / Ultimate — SP1 ili noviji3
 • Microsoft Windows Vista® Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate — SP1 ili noviji3
 • Microsoft Windows XP Home / Professional (32-bit) SP3 ili noviji / Professional (64-bit3) SP2 ili noviji4
 • Processor: 1 GHz ili brži
 • RAM: 1GB (32-bit) ili 2 GB (64-bit)
Zahtjevi za sve instalacije
 • 800 MB slobodnog prostora na disku
 • Microsoft® Internet Explorer® 81 ili noviji
 • Microsoft .NET Framework 4 ili noviji

Windows tableti sa Intel® procesorom

 • Microsoft Windows 102 Home / Pro / Enterprise3
 • Microsoft Windows 8 & 8.1 / Pro (64-bit3)
 • Minimalna rezolucija ekrana: 1024×600
Mac desktopovi i laptopovi
 • 770 MB slobodnog prostora na disku
 • Memorija (RAM): 1 GB
 • macOS 10.9 – 10.12
Android smart telefoni i tableti 5
 • Android™ 4.1 – 7.1
 • Minimalna rezolucija ekrana: 320×480
iPhone i iPad6
 • iOS® 8.0 ili noviji
Windows Phone®6
 • Windows Phone 8

1 Ako koristite Microsoft Internet Explorer 8, ne možemo garantovati da će My Kaspersky portal i security management funkcije raditi kako treba.

2 Ako koristite Windows 10, sljedeće funkcionalnosti mogu biti ograničene ili privremeno nedostupne: System Watcher, System memory scan, Self-Defense. Da biste osigurali kontinuiranu kompatibilnost sa Windows 10 operativnim sistemom, molimo Vas da preuzmete i instalirate raspoloživa ažuriranja za Vaš Kaspersky Lab security software. Proizvod nije namijenjen za korišćenje na Windows 10 Mobile platformi. Za više detalja o ograničenjima molimo Vas da posjetite link support.kaspersky.com/12930.

3 Neke funkcionalnosti sistema ne rade na 64-bitnim operativnim sistemima.

4 Ako koristite Microsoft Windows XP, proizvod nije namijenjen za rad na FAT32 fajl sistemu.

5 Kaspersky Internet Security for Android functionalnost može biti ograničena na nekim uređajima. Molimo Vas da posjetite stranicu http://support.kaspersky.com/mobile/kisandroid za više detalja.

6 Samo je Kaspersky Safe Browser raspoloživ za ovu platformu.

Na vrh ↑