Home » Rješenja » Bekap podataka » IBM TSM SUR

IBM® Tivoli® Storage Manager Suite for Unified Recovery (TSM SUR) je robustno i sveobuhvatno rješenje za bekap i oporavak podataka, koje se može integrisati u praktično bilo koji informacioni sistem, bez obzira na njegovu veličinu, raznovrsnost i distribuiranost.

Namijenjen je za šarolika okruženja, koja uključuju raznorodne operativne sisteme i platforme, mješavinu virtuelizovanih i fizičkih data centara i eventualne izdvojene lokacije.

Riječ je o paketu od deset integrisanih TSM proizvoda, kojima se upravlja iz jedinstvene konzole. Svaki od ovih deset proizvoda specijalizovan je za zaštitu određene vrste podataka i sistema, kao što su mejl serveri, baze podataka, virtuelna okruženja, fizičke mašine (tzv. Bare Metal Recovery), ERP sistemi itd, tako da ste sigurni da imate pravi alat za konkretnu poslovnu potrebu.

TSM SUR

Jednostavno licenciranje – minimalni troškovi

Uprkos izuzetnoj prilagodljivosti i velikom broju mogućnosti, TSM SUR se licencira veoma jednostavno – po terabajtu štićenih podataka. Možete implementirati bilo koje od dostupnih deset rješenja, na bilo kojoj lokaciji i u bilo kom broju, korišćenjem jednostavne licence koja mjeri samo količinu štićenih podataka.

Troškovi licence se dodatno smanjuju korišćenjem ugrađenih tehnologija deduplikacije podataka na izvoru kao i na cilju, arhiviranjem i kompresijom, dok su sve dodatne kopije podataka (npr. na Disaster Recovery lokaciji) izuzete iz licence i mjerenja. Dakle licenciranje se vrši prema konačnoj dedupliciranoj i kompresovanoj količini podataka, što je komercijalni benefit za korisnika.

Prilagodljivost i svrsishodnost

Ovo rješenje uspješno će zaštititi Vaše vrijedne podatke, bez obzira na platformu na kojoj se nalaze, jer podržava sve poznate operativne sisteme, kao što su Windows®, Linux®, AIX®, HP‑UX®, Solaris® i hipervizorske platforme.

Pored toga, postoje i moduli specijalizovani za pojedine servise, kao što su serveri baze podataka ili mejl serveri. Ovo omogućava da Vaše Oracle® ili Microsoft® SQL baze podataka budu u produkciji sve vrijeme, čak i tokom bekapa, uz beskompromisno očuvanje integriteta. Integracija sa mejl serverima kao što su Domino® i Microsoft® Exchange omogućava da iz bekapa ili arhiva izvučete željene podatke izuzetnog nivoa granularnosti – čak do pojedinačne elektronske poruke ili kontakta.

3, 2, 1, bez kompromisa

„Pravilo 3,2,1“ kaže da je za siguran bekap neophodno imati najmanje tri kopije podataka (produkcija, bekap i DR), na dva različita medijuma (recimo disk i magnetna traka) i da jedna od tih kopija treba da bude na udaljenoj lokaciji.

Zahvaljujući podršci za veliki broj storidž uređaja i biblioteka magnetnih traka, automatskoj migraciji podataka, ugrađenoj sposobnosti DR menadžmenta i replikacije, TSM SUR omogućava zadovoljenje ovih zahtjeva bez povećanja troškova licenciranja.

Oporavak podataka i sistema

Bekap podataka je važan, ali samo iz jednog razloga: da omogući efikasan i efektivan oporavak podataka i sistema.

TSM omogućava oporavak podataka na izvorni sistem, ili na drugu izabranu lokaciju, ako izvorni sistem nije dostupan. Takođe ima mogućnost P2P (Physical To Physical), V2V (Virtual To Virtual), P2V (Phisycal To Virtual) i V2P (Virtual To Physical) oporavka sistema, što je izuzetno vrijedna mogućnost u situacijama kada originalni hardver nije dostupan za oporavak.

LAN-free bekap

Uz sve ovo, TSM će iskoristiti raspoloživi SAN kako bi što manje opterećivao LAN infrastrukturu i znatno poboljšao performanse bekapa/oporavka podataka.

Za više informacija pogledajte video prezentaciju.

Za informacije o cijenama i načinima licenciranja IBM TSM SUR paketa, molimo Vas da kontaktirate našu službu prodaje na telefon +382-20-662-616 ili email: prodaja@digit.me