Home » Proizvodi » Kaspersky » Kućni korisnici » Kaspersky Anti-Virus

Najefikasnija zaštita od virusa

Upotreba računara je svakodnevna aktivnost za milione korisnika u privatnom i poslovnom okruženju. Ranjivosti operativnih sistema i korisničkih aplikacija su nešto što se praktično danas podrazumijeva, tako da je svaki korisnik koji ne koristi antivirus softver po pravilu ugrožen čim uključi računar i poveže se na Internet. Vodeći svjetski antivirus softver Kaspersky Anti-Virus Vam pruža najefikasniju zaštitu protiv sve opasnijih i kompleksnijih virusa i malicioznog koda koji svakodnevno dolaze sa Interneta: trojanaca, crva, spajvera, rootkit-ova, botova i drugih zlonamjernih programa.

Kombinacija funkcionalnosti globalnog security oblaka (Kaspesky Security Network) i naprednih sigurnosnih tehnologija skeniranja koje u pozadini rade u realnom vremenu, kao i vrlo česta ažuriranja baze virusa, proaktivno štite Vaš računar od poznatih i nastupajućih prijetnji, bez značajnijeg uticaja na performanse računara. Dolazna i odlazna elektronska pošta se skenira i blokiraju svi sadržaji koji mogu ugroziti Vaš računar ili računar primaoca poruke.

Kaspersky Anti-Virus možete preuzeti u trial verziji na 30 dana na ovom linku. Po isteku probnog perioda od 30 dana kod nas možete kupiti legalnu licencu za 12 mjeseci.

Osnovne funkcionalnosti programa

Detektuje nove, dolazeće i nepoznate prijetnje

Kaspersky Security mreža je zasnovana na oblaku koji prikuplja podatke od od miliona korisničkih računara širom svijeta, čime već unaprijed zna koji web sajtovi nijesu bezbjedni i štiti vas od najnovijih virusa i zlonamjernih napada sa Interneta, čak i prije nego što se objave potpisi otkrivenih prijetnji. Potencijalne prijetnje se prate i analiziraju u realnom vremena i opasne aktivnosti se potpuno blokiraju prije nego što uspiju da vam naprave bilo kakvu štetu.

Identifikuje sumnjive web stranice, fajlove i phishing sajtove

Napredna anti-phishing tehnologija proaktivno otkriva lažne URL-ove koristeći informacije iz Kaspersky računarskog oblaka u realnom vremenu, kako bi se spriječilo da vaše povjerljive i bitne informacije dođu u posjed phishing web sajtova. Kaspersky URL savjetnik dodaje i obojene oznake na sve web linkove kako bi vas upozorio o stepenu opasnosti linka i stranica koje se na njemu nalaze. Kaspersky File Advisor koji koristi informacije iz Kaspersky oblaka će Vam jednim klikom provjeriti bezbjednog fajla koji otvarate.

Sprječava zlonamjerne programe da iskoriste ranjivosti računara

Ako vaš računar ima instalirane aplikacije ili sistemske ranjivosti koje nijesu  ažurirane najnovijim verzijama, cyber kriminalci i zlonamjerni programi (malware) vam mogu ugroziti računar ili čak preuzeti bitne informacije bez vašeg znanja. Pored standarnog skeniranja na ranjivosti, Kaspersky Antivirus analizira i kontroliše aktivnosti programa koji imaju potencijalne ranjivosti i sprečava ih da vam naprave štetu.

Automatski se preuzima i instalira – štedi vaše vrijeme i trud

Instalacija programa se vrši automatski nakon preuzimanja. Kada prvi put preuzmete proizvod sa Kaspersky web stranice, on automatski provjerava najnoviju verziju proizvoda i ukoliko je potrebno dezinfikuje postojeće malware, a zatim počinje instalaciju programa.

Zaštita od Screen Locker-a

Blokirajući Trojanci mogu da Vas spriječe da koristite računar dok ne platite “otkup” za debokiranje. U takvim slučajevima Kaspersky Anti-Virus će aktivirati posebnu zaštitu protiv ovakvih programa i zaustaviti bilo kakav potencijalno opasan proces i pokrenuti proceduru za tretman malicioznog koda.

Kompatibilan je sa Windows 10 operativnim sistemom

Kaspersky Anti-Virus je u potpunosti kompatibilan s Microsoftovim najnovijim operativnim sistemom – Windows 10 i integrisan je sa najnovijim Microsoftovim bezbjednosnim inovacijama. Kaspersky Now – nova aplikacija koja je razvijena za podršku Windows 10 korisničkom okruženju, omogućuje vam praćenje bezbjednosnog statusa računara i pokretanje vitalnih bezbjednosnih mehanizama.

Na vrh ↑

Ključne karakteristike

System Watcher. Čak i u slučaju da neželjeni maliciozni kod uđe u vaš računar, monitoring sistema (System Watcher) će detektovati opasno ponašanje i omogućiti vam da eliminišete opasnu aktivnosti ili vratite sistem u prethodno stanje opcijom Rollback.

Unaprijeđena anti-phishing zaštita. Novi anti-phishing mehanizam poboljšava vašu zaštitu od pokušaja Interneta prevara koje imaju za cilj pristup vašim ličnim i povjerljivim podacima.

Automatska zaštita od iskorišćavanja ranjivosti. Čak i ako vaš operativni sistem ili program koji koristite nijesu ažurirani najnovijim verzijama i ispravkama bagova, Kaspersky Anti-Virus može da spriječi iskorišćavanje ranjivosti upotrebom:

 • kontrole pokretanja izvršnih datoteka iz aplikacija sa ranjivostima,
 • analizom ponašanje izvršnih datoteka sa bilo kakvim sličnostima sa malicioznim programima,
 • restrikcijom aktivnosti koje omogućavaju ranjive aplikacije

Minimalni uticaj na performanse računara. Kaspersky Anti-Virus je optimizovan da nema značajnini uticaj na mrežnu aktivnost računara, instalaciju programa i rad web pretraživača i ostalih programa. Specijalni Gamer Mode omogućava nesmetan rad igrica uz maksimalnu bezbjednost.

Optimizovana i unaprijeđena antivirus baza podataka. Koristeći informacije o novim virusima dostupne iz globalnog računarskog oblaka, značajno je redukovana veličina baza podataka o virusima na vašem računaru, čime su poboljšane performanse i skraćeno vrijeme potrebno za instalaciju i update.

Smanjena potrošnja baterije. Dok radi u režimu napajanja baterijom na laptop računaru, Kaspersky Anti-Virus automatski redukuje korišćenje resursa, kako bi povećao autonomiju baterije.

Jednostavan korisnički interfejs. Korisnički interfejs je optimizovan u cilju poboljšanja performansi i jednostavnijeg korišćenja najčešće korišćenih opcija, uključujući skeniranje i rješavanje problema.

Na vrh ↑

Sistemski zahtjevi

Windows® desktopovi i laptopovi

Operativni sistemi

Hardverski zahtjevi

 • Microsoft Windows 102 Home / Pro / Enterprise3
 • Microsoft Windows 8 & 8.1 / Pro / Enterprise / 8.1 update3
 • Microsoft Windows 7 Starter / Home Basic / Home Premium / Professional / Ultimate – SP1 ili noviji3
 • Microsoft Windows Vista® Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – SP1 ili noviji3
 • Microsoft Windows XP Home / Professional (32-bit) SP3 or higher / Professional (64-bit3) SP2 ili noviji4
 • Processor: 1 GHz ili brži
 • RAM: 1GB (32-bit) ili 2 GB (64-bit)

Zahtjevi za sve instalacije

 • 800 MB slobodnog prostora na disku
 • Microsoft® Internet Explorer® 81 ili noviji
 • Microsoft .NET Framework 4 ili noviji

Windows tableti sa Intel® procesorom

 • Microsoft Windows 102 Home / Pro / Enterprise3
 • Microsoft Windows 8 & 8.1 / Pro (64-bit3)
 • Minimalna rezolucija ekrana: 1024×600

1 Ako koristite Microsoft Internet Explorer 8, ne možemo garantovati da će My Kaspersky portal i security management funkcije raditi kako treba.

2 Ako koristite Windows 10, sljedeće funkcionalnosti mogu biti ograničene ili privremeno nedostupne: System Watcher, System memory scan, Self-Defense. Da biste osigurali kontinuiranu kompatibilnost sa Windows 10 operativnim sistemom, molimo Vas da preuzmete i instalirate raspoloživa ažuriranja za Vaš Kaspersky Lab security software. Proizvod nije namijenjen za korišćenje na Windows 10 Mobile platformi. Za više detalja o ograničenjima molimo Vas da posjetite link support.kaspersky.com/12930.

3 Neke funkcionalnosti sistema ne rade na 64-bitnim operativnim sistemima.

4 Ako koristite Microsoft Windows XP, proizvod nije namijenjen za rad na FAT32 fajl sistemu.

Na vrh ↑